UNA bijbelclub/fotoblog/ mostly bilingual;)

Published Categorized as english

Thank you very much, for standing with us on our journey, this blog is just a short impression of the days that the kids here had the UNA Festival. Tomorrow a day at a nearby lake for a change and we’ll have some familytime.
Lieve mensen, dank je wel voor je gebed en meeleven. Het is ontzettend heet geweest en we hebben drie hete lange dagen achter de rug. Nu is het inpakken en opruimen geblazen. Morgen een gezinsdagje aan het Balatonmeer en dan vrijdag team-meeting en volgende week Europa conferentie van Internationaal Teams

IMG_0335
Om te beginnen maken we het veld schoon van scherpe dingen, de gevolgen van een feestje, glasscherven en een halfvergane rat.

IMG_0344
Maar deze kinderen worden deze dagen in het zonlicht gezet, gevoed, gekleed, Er wordt gekleurd en verhalen verteld en liefde gegeven.

IMG_0346
They love the team who comes here regurlarly and have a bound together. So sweet to see. Wat hebben ze al een band met degenen die hier veel komen. Er wordt hartelijk geknuffeld aan het begin en aan het eind.

IMG_0351
IMG_0359
IMG_0368
IMG_0387
Dat broodje gaat er wel in!

IMG_0384
The field changes quickly in a very colorfun field when the kids have got their shirts on. Het grauwe veld veranderd in een mum van tijd in vrolijke kleuren nu de kinderen hun shirtje aan hebben.

IMG_0382
Dit is de moeder van het moestuinieren waar ik eerder over schreef. Met sommige mensen is het heel gemakkelijk om contact te maken. Ze praat honderduit tegen me en als ik dan zeg met handgebaren: Ik versta het niet, dan praat ze erover heen. Ik lach en zeg af en toe, Da, da, wat Ja betekend. En zij lacht terug, geduldig en trots als ik mijn woordenschat elke dag een heel klein beetje probeer uit te breiden.

IMG_0379
Coloring and crafts, story about Lazarus with his sad sisters and the power of God to raise people from the dead. Kleuren, tekenen meer leren over het verhaal wat over Lazarus ging, met zijn verdrietige zussen en de kracht van God om doden levend te maken.

IMG_0376
IMG_0374
We help with things behind the scenes, must be a little bit frustrating to work with us… we miss out on things or are just too late to response. Everybody is lovely and patient with us though. Pretty humbling.. Hand en spandiensten. Vast frusterend om met ons te werken… er gaat veel langs ons heen, soms wordt er vertaald, maar meestal niet. Het lijkt net of je steeds een stap te laat bent.. ik moet zeggen dat het een frustrerende vermoeiende ervaring is, wat echt niet alleen maar leuk en mooi is. Stel je voor dat je met een Rus mag samenwerken…

IMG_0370
Just a beautiful girl.. Zomaar een mooi meisje…

IMG_0393
We need all the shade we can get. Even at six in the evening.. That is warm for us people from the North. Alle schaduw wordt gretig gebruikt onder de hitte van de dag. Ook al is het rond zessen in de avond.

IMG_0398
When your horse wants a little walk. Als je paard moet worden uitgelaten…

IMG_0400
This little girl wanted to come, was invited, but ashamed. She kept saying No. Dit meisje zat al een hele tijd vanaf de zijlijn mee te kijken. Ze werd regelmatig uitgenodigd om mee te doen. Maar bleef maar nee zeggen.

Till there was a boy, who came to me, talked rapidly and pointed to his shirt and the girl. Here you see the boy who helps her to get dressed. It seemed a little thing, but it was a beautiful act of love, what may get nurtured. Opeens kwam deze jongen naar me toe, praatte rap en wees naar zijn shirt en de auto waar de shirts in lagen. Ik begreep dat hij het meisje een shirt wilde geven zodat ze mee kon doen. Het was een klein, maar veelzeggend gebaar. Hij regelde het, hielp het meisje, vond het allemaal gewoon. Maar ik weet dat het niet gewoon is. Hij liet me iets zien van iets kleins en goeds. Iets wat gevoed en gekoesterd mag worden.

And the girl enjoyed being in the group… En het meisje genoot ervan om mee te kunnen doen. Aan het eind kwam hij naar me toe en ik kreeg een dikke knuffel en hij riep: Tot morgen!

IMG_0415

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *